a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0221

Datum:

07-08-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de wijze van verspreiden van een reclame van Magazijn de Bijenkorf bv, gevestigd te Amsterdam.

De klacht

Klager maakt bezwaar tegen het feit dat hij onder meer op 27 maart en 8 april 2008 geadresseerde reclame van afzender heeft ontvangen, terwijl hij bij brief van 22 februari 2008 aan afzendster had verzocht hem geen geadresseerde reclame meer toe te sturen.

De voorzitter van de Code Commissie

De voorzitter heeft besloten gebruik te maken van zijn bevoegdheid neergelegd in artikel 12 lid 1 aanhef en onder b van het Reglement betreffende de Reclame Code Commissie en het College van Beroep, inhoudende dat de voorzitter een klacht kan toewijzen indien degene tegen wie de klacht is gericht deze heeft erkend en de voorzitter van oordeel is dat de klacht de Commissie aanleiding zal geven een onderhandse aanbeveling te doen.

Aangezien klager onweersproken heeft meegedeeld dat hij geadresseerde reclame van afzendster heeft ontvangen, terwijl hij afzendster schriftelijk had verzocht hem geen geadresseerde reclame meer toe te zenden, heeft afzendster artikel 14 van de Code Brievenbusreclame, Huissampling en Direct Response Advertising (CBR)overtreden.

De voorzitter beslist als volgt:
Afzendster heeft artikel 14 van de CBR overtreden en de voorzitter beveelt afzendster aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze geadresseerd reclamedrukwerk te (doen) verspreiden.

Het verweer

Afzendster heeft bij brief van 24 april 2008 meegedeeld dat aan klagers verzoek geen gevolg was gegeven, omdat dit verzoek afzendster niet had bereikt en dat inmiddels het huisnummer en de postcode van klager uit het mailingbestand zijn verwijderd.

De re- en dupliek

Bij brief van 11 juni 2008 heeft klager meegedeeld dat hij op 14 mei en 11 juni 2008 opnieuw geadresseerd reclamedrukwerk van afzendster heeft ontvangen.

Bij brief van 7 juli 2008 heeft afzendster meegedeeld dat klager toch weer drukwerk heeft ontvangen, omdat geen gebruik is gemaakt van een lijst om te voorkomen dat klager drukwerk ontvangt.
Afzendster zal ervoor zorgen dat dit niet meer voorkomt.


Regeling:

artikel 14 CBR

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken