a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0165

Datum:

29-05-2008

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een pagina op de website van Bol.com waarop onder de aanhef “Award Winning Collection” enkele dvd’s zijn afgebeeld met daarnaast de tekst “2e bioscoopkaartje gratis”. Hieronder staat te lezen:
“Gratis naar de bioscoop? Bestel dan nu 2 DVD’s uit deze speciale Award Winning Collection! Bij elke DVD zit een folder met een code. Volg de instructies op deze folder en ontvang de Pathé Select kaart waarmee je een jaar lang een tweede bioscoopkaartje gratis krijgt!”

De klacht

In de uiting wordt niet duidelijk gemaakt dat het gratis tweede bioscoopkaartje alleen geldt voor een beperkt aantal door Pathé geselecteerde films, waarschijnlijk alleen films van filmproducent Paramount.

Het verweer

Met de Pathé Select Card, die kan worden aangevraagd na aankoop van twee dvd’s uit een speciale selectie van ‘Oscar winnaars’, krijgt de klant het gehele jaar een tweede bioscoopkaartje gratis, mits de bioscoopfilm onderdeel uitmaakt van de selectie van de Pathé Select Card. Van een gemiddeld geïnformeerde consument mag worden verwacht dat hij begrijpt dat bij een aanschafbedrag van 19,98 euro (2 dvd’s) mogelijk een beperking zal zitten aan het aanbod van een jaar lang het tweede bioscoopkaartje gratis (winkelwaarde 10 euro per stuk). Het aanbod geldt niet alleen voor Paramount films.

Het oordeel van de Commissie

Hoewel in de uiting niet uitdrukkelijk is vermeld dat de actie van het gratis tweede bioscoopkaartje alleen geldt voor door Pathé geselecteerde films, blijkt deze beperking naar het oordeel van de Commissie voldoende duidelijk uit de benaming ‘Pathé Select Card’. Op grond hiervan is voor de gemiddelde consument voldoende duidelijk dat rekening moet worden gehouden met beperkingen die aan de actie zijn verbonden.

De beslissing

Gelet op het vorenstaande wijst de Commissie de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken