a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2017/00039

Datum:

25-04-2017

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de aanbieding op www.booking.com van accommodatie in ‘Russell Scott Backpackers’.

 

De klacht

Klager heeft een kamer geboekt in Russell Scott Backpackers wegens de prijs en locatie van de kamer. Toen hij bij het hotel arriveerde bleek de accommodatie op een andere locatie te zijn. Daar was geen eenpersoonskamer. Het hotel heeft dit ook bij anderen gedaan. De uiting is misleidend.

 

Het verweer

Dit soort klachten dient tot de accommodatie te worden gericht. Verweerder heeft navraag gedaan bij de verhuurder van de accommodatie en kreeg als antwoord dat het hotel als gevolg van hevige regen vier kamers moest sluiten wegens reparatiewerkzaamheden ter zake daklekkage. De accommodatie waarnaar klager moest uitwijken lag 20 yards verder in dezelfde straat en klager kreeg een korting wegens het ongemak.

 

Het oordeel van de voorzitter

Niet in geschil is dat klager niet kon verblijven in de door hem geboekte kamer. Verweerder heeft meegedeeld dat dit het gevolg was van reparatiewerkzaamheden wegens het feit dat door hevige regen sprake was van daklekkage. De verhuurder van de accommodatie heeft, naar verweerder verder stelt, klager in verband daarmee doorverwezen naar andere accommodatie die in dezelfde straat ligt, waarbij aan klager een compensatie is aangeboden. Uitgaande hiervan is sprake geweest van een situatie waarin de verhuurder door overmacht niet in staat was uitvoering te geven aan het geadverteerde aanbod en waarbij klager een goed alternatief is aangeboden. Dat het hotel anderen zonder bijzondere aanleiding naar andere accommodatie zou hebben doorverwezen, is niet onderbouwd. Op grond van het voorgaande kan niet worden gezegd dat sprake is geweest van een misleidend aanbod op de website van verweerder. De klacht wordt om die reden afgewezen.

 

De beslissing van de voorzitter

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken