a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2018/00402

Datum:

11-06-2018

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Misleiding (overig)

Medium:

Direct marketing (niet digitaal)

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een kortingscoupon van Booking.com waarop een link staat voor “10% terug op je volgende reis” indien de link wordt gebruikt voor een nieuwe boeking.

 

De klacht

De link in de kortingscoupon werkt niet. Klager heeft contact opgenomen met de klantenservice van adverteerder maar krijgt alleen nietszeggende antwoorden. Klager stelt dat de reclame-uiting misleidend en frauduleus is. Het was helemaal niet de bedoeling van adverteerder dat de link zou werken.

 

Het verweer

Er waren geen technische of andere fouten met de link. Indien klager een foutmelding kreeg, had hij zich tot de klantenservice dienen te melden. Klager heeft blijkbaar geboekt zonder de link te gebruiken. Adverteerder komt ‘rewards’ die aan klanten worden aangeboden na.

 

Het oordeel van de voorzitter

Klager stelt dat de link in de uiting niet werkt, maar volgens adverteerder waren er geen technische problemen met de link. De voorzitter heeft, teneinde duidelijkheid te verkrijgen over deze kwestie, ambtshalve onderzoek gedaan naar de bewuste link (deze blijkt uit de overgelegde reclame-uiting). De voorzitter heeft daarbij geconstateerd dat deze link wél blijkt te werken. Op grond hiervan moet het ervoor worden gehouden dat de link door een technische oorzaak niet op het apparaat van klager werkte. Er zijn de voorzitter overigens geen andere klachten over niet-werkende linkjes van adverteerder bekend. Nu niet kan worden gezegd dat adverteerder een niet-werkende link aan klager heeft toegezonden, laat staan dat dit met opzet zou zijn gebeurd zoals klager stelt, kan de klacht niet slagen en wordt beslist als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken