a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2022/00238

Datum:

28-07-2022

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Misleiding (overig)

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website van Booking.com, voor zover daarop accommodatie in The Sapphire Hotel te Londen wordt aangeboden.

 

Samenvatting van de klacht (vertaald uit het Engels)

Klager heeft een kamer in The Sapphire Hotel geboekt via www.booking.com. Bij aankomst bij het hotel zag klager een bord op de voordeur met het advies om naar The Pearl Hotel te gaan. Daar werden klager en zijn vrouw op onprettige wijze ontvangen. Bovendien kregen zij een heel kleine kamer waarbij diverse faciliteiten ontbraken. Het pand was duidelijk niet waarmee werd geadverteerd. Klager acht de uiting daarom misleidend.

 

Samenvatting van het verweer  
(vertaald uit het Engels)

De tekst op de website van verweerder is gebaseerd op de informatie die accommodaties verstrekken. De accommodaties zijn hiervoor verantwoordelijk. Verweerder controleert die informatie niet. Wel neemt zij maatregelen als bepaalde informatie onjuist blijkt te zijn. Uit navraag bij de accommodatie blijkt dat wegens een waterlekkage de gasten van The Sapphire Hotel werden ondergebracht bij The Pearl Hotel. Klager heeft dus niet verbleven in The Sapphire Hotel en kan daardoor geen mening geven over de faciliteiten en eigenschappen van dat hotel.

 

Het oordeel van de voorzitter

Uit de klacht en het verweer blijkt dat klager door omstandigheden niet kon verblijven in The Sapphire Hotel waarop de bestreden reclame-uiting betrekking heeft. Dat klager het verblijf in het als alternatief aangeboden The Pearl Hotel teleurstellend vond, kan niet tot het oordeel kan leiden dat de informatie over The Sapphire Hotel op de website van verweerder misleidend is. Het betreft een contractueel geschil tussen klager en de betrokken hotels over de uitvoering van de reisovereenkomst waarover de voorzitter verder niet kan oordelen. Om die reden beslist de voorzitter als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken