a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2018/00351

Datum:

28-05-2018

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een uiting van adverteerder op de website van Markplaats en op AD.nl, waarin een reis naar Aruba (accommodatie ‘Perle d’Or’) voor “va. € 399,-“ wordt aangeboden.

 

De klacht

Klager zag het aanbod van de reis voor € 399,-. Toen hij de reis wilde boeken, bleek dit echter alleen mogelijk te zijn tegen een vanafprijs van € 499,-. Klager heeft ter onderbouwing kopieën overgelegd van zowel de uitingen op Marktplaats en Weeronline als van de boekingswebsite van Corendon. 

 

Het verweer

Het verweer wordt als volgt samengevat.

Uit de screenshots van klager kan niet worden afgeleid op welke datum deze zijn genomen. Hierdoor kan niet worden vastgesteld op welke datum klager de screenshots heeft gemaakt. Volgens adverteerder is de prijs te boeken geweest voor € 399,-. Zij heeft ter onderbouwing reserveringsformulieren overgelegd waaruit blijkt dat de reis in de periode van 26 tot en met 29 april 2018 door 14 personen is geboekt voor de prijs van € 399,-.

 

Het oordeel van de voorzitter

Vooropgesteld wordt dat uit de door klager overgelegde uitingen niet is af te leiden op welke datum hij de uiting(en) heeft gezien, afgezien van één overgelegde uiting, op AD.nl, van 29 april 2018. De voorzitter gaat daarom uit van de datum 29 april 2018.

In de uiting wordt een reis aangeboden voor een vanafprijs van € 399,-. Klager maakt bezwaar tegen de uiting omdat de reis in werkelijkheid alleen geboekt kan worden voor de vanafprijs van € 499,- .

Wanneer een reis tegen een bepaalde (vanaf)prijs wordt aangeprezen, dient adverteerder (zo volgt uit de Reclamecode Reisaanbiedingen 2014) te zorgen voor een redelijke beschikbaarheid van de reis tegen deze prijs. Naar het oordeel van de voorzitter heeft adverteerder  (met de overgelegde documenten) voldoende aannemelijk gemaakt dat de betreffende reis aan 14 personen is verkocht voor de prijs van € 399,-. Om die reden is er volgens de voorzitter sprake van een ‘redelijke beschikbaarheid’ zoals bedoeld in V onder 1 van deze Code.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken