a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0306

Datum:

11-07-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een televisiereclame voor een product van Vichy en wel -aldus klager- een “Vichy rolding om gel te smeren waar je van afslankt!”.

De klacht

In de uiting (“lipocure?”) wordt beweerd dat men na het smeren van de gel af zal slanken, hetgeen onmogelijk is bij iemand met veel overgewicht. De uiting is om die reden misleidend.

Het verweer

Adverteerder meent dat sprake is van een misverstand. Adverteerder heeft in 2007 tot en met 4 mei geen televisiereclames uitgezonden voor Bodyproducten, zoals Lipocure. Pas vanaf 7 mei 2007, derhalve na indiening van de klacht, is televisiereclame gemaakt voor het product Lipometric. Voorts is Lipocure een product in een tube met en tuitje en geen ‘rolding’. Lipometric is een product in een pompfles.
Gelet op het vorenstaande is adverteerder van mening dat de klacht niet gericht is tegen een van hem afkomstige product.

Het oordeel van de Commissie

Adverteerder heeft onweersproken gesteld dat vóór 7 mei 2007 geen televisiereclame voor bodyproducten is uitgezonden. Klager heeft, hoewel daartoe in de gelegenheid gesteld, niet op het verweerschrift gereageerd en zijn klacht niet nader toegelicht.
Nu, gelet op het vorenstaande, niet is komen vast te staan dat klagers bezwaar is gericht tegen een van adverteerder afkomstige reclame-uiting, wijst de Commissie de klacht af.

De beslissing

De Commissie acht de klacht ongegrond.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken