a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Dossiernr:

2015/00349

Datum:

22-07-2015

Uitspraak:

VT (zonder opleggen aanbeveling)

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de door adverteerder per e-mail aan klager gezonden evaluatie-enquête.

De klacht

Nadat klager per e-mail aan adverteerder had laten weten geen e-mail van haar te willen ontvangen, zond adverteerder hem op 24 februari 2015 toch nog een e-mail met het verzoek een evaluatie-enquête in te vullen. Daarmee handelde adverteerder in strijd met het bepaalde in artikel 1.3 van de Code Reclame via e-mail 2012 (Code e-mail).

Het verweer

Kort samengevat luidt adverteerders verweer met betrekking tot de toegestuurde evaluatie-enquête dat deze aan klager is toegestuurd ten gevolge van een misverstand.

Het oordeel van de voorzitter

Adverteerder heeft niet weersproken dat de gewraakte evaluatie-enquête aan klager is toegestuurd zonder dat voldaan is aan één van de in artikel 1.3 genoemde voorwaarden. Gelet hierop heeft adverteerder gehandeld in strijd met het bepaalde in artikel 1.3 van de Code e-mail.

De voorzitter is van oordeel dat adverteerder voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat de e-mail aan klager is toegestuurd ten gevolge van een misverstand en om die reden zal hij gebruik maken van zijn bevoegdheid om een aanbeveling achterwege te laten.

De beslissing

Gelet op het vorenstaande is de voorzitter van oordeel dat gehandeld is in strijd met het bepaalde in artikel 1.3 Code e-mail.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken