a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Gemotoriseerd) vervoer

Dossiernr:

2013/00931

Datum:

18-12-2013

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

(Gemotoriseerd) vervoer

Motivatie:

Misl. Voornaamste kenmerken product

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een aanbieding op www.groupon.nl met de aanhef “Heel de dag skiën of boarden in Winterberg, incl. busreis en sneeuwgarantie voor € 29 p.p.”.

De klacht

Klaagster stelt, kort samengevat, dat zij op grond van de uiting in de veronderstelling verkeerde dat in de aanbieding een skipas voor de piste in Winterberg was inbegrepen. In de voorwaarden wordt weliswaar de mogelijkheid van een persoonsgebonden skipas genoemd, maar dit zou ook een skipas voor bijvoorbeeld extra pistes kunnen zijn. Achteraf blijkt een skipas niet te zijn inbegrepen. Klaagster vindt de uiting misleidend omdat de verdere inhoud van de uiting suggereert dat een skipas is inbegrepen. Klaagster heeft gebeld om te informeren of de skipas in de reis is inbegrepen. Hierop kreeg zij een bevestigend antwoord.

De verweren

Verweerders hebben ieder voor zich verweer gevoerd. Hierop zal hierna, voor zoveel nodig, worden ingegaan.

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is van oordeel dat de Commissie de klacht zal afwijzen. Hij overweegt daartoe het volgende.

In de onderhavige uiting wordt gesproken over “Heel de dag skiën of boarden in Winterberg, incl. busreis en sneeuwgarantie voor € 29 p.p.” Dat in dit aanbod geen skipas is begrepen, blijkt naar het oordeel van de voorzitter voldoende duidelijk uit de voorwaarden die direct onder deze tekst uitdrukkelijk worden genoemd. Achter de woorden “Meer mogelijkheden”, staat immers: “persoonsgebonden skipas voor € 27 voor volwassenen, € 18 voor kinderen t/m 14 jaar, te betalen aan Travelon”.

 

Klaagster stelt gemotiveerd dat de overige inhoud van de uiting ruimte zou bieden voor de interpretatie dat een skipas wel is inbegrepen. Naar het oordeel van de voorzitter is deze interpretatie blijkens het voorgaande echter evident onjuist en kan deze om die reden niet tot het oordeel leiden dat de onderhavige uiting onjuist of misleidend is. Met betrekking tot de te-lefonische bevestiging die volgens klaagster aan haar is gedaan en die inhoudt dat de skipas wel zou zijn inbegrepen, geldt dat die mededeling onjuist is. Dit kan evenwel niet tot het oordeel leiden dat de onderhavige reclame-uiting in strijd met de Nederlandse Reclame Code is. De klacht kan derhalve niet slagen.

De beslissing van de voorzitter

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken