a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0611

Datum:

04-01-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Wegener Dagbladen Multimedia in de Wegener Dagbladen voor een sms & win-actie.

De klacht

De uiting vermeldt niet dat aan deelname aan de actie kosten verbonden zijn. De indruk dat deelname gratis is kan leiden tot onmatige deelname en ongewenste gevolgen in de vorm van onverwachte hoge kosten.

Het verweer

Adverteerder meende dat het voldoende was in de advertentie voor de spelregels van de actie te verwijzen naar de websites van de Wegener Dagbladen. Nu dat niet het geval blijkt te zijn, zullen in het vervolg de kosten van deelname aan de actie in de advertentie worden vermeld.

Het oordeel van de Commissie

Nu in de uiting niet de kosten van deelname aan de sms & win-actie staan vermeld terwijl – naar adverteerder heeft erkend – bij deelname wel kosten verschuldigd zijn, acht de Commissie de uiting onvolledig en om die reden misleidend. Omdat de indruk kan ontstaan dat deelname gratis is, kan de uiting leiden tot onmatige deelname en ongewenste gevolgen. Om deze reden acht de Commissie de uiting in strijd met de artikelen II.1 en II.2 van de Reclamecode voor Kansspelen (RVK).

De beslissing

Gelet op hetgeen hiervoor is overwogen, acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code en de artikelen II.1 en II.2 RVK. Zij beveelt adverteerder aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Artikel II.1 en II.2 RVK

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken