a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/07.0683

Datum:

25-01-2008

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Malaysia Airlines, waarin onder andere staat: “Geniet van een warm onthaal door onze ‘World’s Best Cabin Staff’” en waarin vluchten worden aangeboden naar Kuala Lumpur, Jakarta, Phuket, Denpasar, Melbourne, Sydney en Auckland.

De klacht

Adverteerder is vaak niet de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert. Dit blijkt pas na het boeken. Als je bewust kiest voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij dan verwacht je dat deze maatschappij de dienst ook levert. Dit is ook het doel van de bestreden advertentie. Klagers vlucht op 14 november 2007 heeft bijvoorbeeld weliswaar een Malaysian Airlines vluchtnummer, maar wordt uitgevoerd door de KLM. Om die reden is de uiting misleidend.

Het verweer

De vluchten naar alle geadverteerde bestemmingen worden uitgevoerd door Malaysian Airlines. Klager is op 14 november 2007 naar Wellington gevlogen. Tot Auckland vloog hij met Malaysian Airlines en daarna met een Quantas dochter. In tegenstelling tot Auckland is Wellington geen bestemming die in de uiting wordt aangeboden.

Het oordeel van de Commissie

Naar klager niet heeft weersproken, is hij op 14 november 2007 met Malaysian Airlines naar Auckland gevlogen en vervolgens naar Wellington met een andere maatschappij. Dit is in overeenstemming met de uiting. Wellington is een bestemming die niet in de uiting wordt aangeboden. Gelet op het voorgaande wijst de Commissie de klacht af.

De beslissing


De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken