a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0153

Datum:

01-05-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de folder van Kruidvat, waarin onder de aanhef “De iPod nano 4GB, laagste prijs van heel Nederland” een iPod nano 4GB wordt aangeboden met de mededeling “Inclusief headset en oplader”.

De klacht

Bij de door klager aangeschafte iPod nano 4 GB zat geen oplader maar een USB kabel om de iPod op te laden via de computer. Gelet hierop acht klager de uiting misleidend.

Het verweer

De bij de iPod geleverde oplader is een kabel waarmee de iPod via een USB poort van bijvoorbeeld een computer kan worden opgeladen. De kabel kan daarom als oplader worden gekwalificeerd. Het woord oplader impliceert niet dat een lichtnet-oplader wordt meegeleverd. Ook de prijs van de iPod wijst niet in die richting. Van misleiding is geen sprake.

Het oordeel van de Commissie

Onder “oplader” pleegt te worden verstaan een lichtnet-oplader, die men in het stopcontact kan stoppen om daarmee apparatuur op te laden, en niet een USB-kabel, waarmee men de iPod via de computer kan opladen.
Gelet hierop acht de Commissie de uiting misleidend.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code en beveelt zij adverteerder aan niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken