a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0446

Datum:

10-11-2008

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een actie van Kruidvat, waarbij men een Gillette Mach3 apparaat kan omruilen tegen een Gillette Fusion apparaat. Adverteerder heeft in verband daarmee advertenties geplaatst, waarin onder meer staat: “Lever je oude MACH3, MACH3 Turbo of M3Power apparaat in bij een Kruidvat filiaal en ontvang Gillette Fusion apparaat t.w.v. € 11,99 gratis!”

De klacht

Anders dan in de advertenties staat, dient men de Giltette Fusion eerst te kopen en een formulier in te vullen. Het aanschafbedrag krijgt men pas later terug.

Het verweer

Er is sprake van een misverstand. De Kruidvat winkels dienen volgens de instructies die zij hebben ontvangen bij inlevering van een Mach3 apparaat een gratis Gillette Fusion apparaat aan de klant te geven.

Het oordeel van de Commissie

Adverteerder heeft de instructies overgelegd die de Kruidvat winkels bij de onderhavige actie dienen te volgen. Daaruit blijkt dat die winkels, zoals ook in de advertenties staat, aan klanten een gratis Gillette Fusion apparaat dienen te geven bij inlevering van een Gillette Mach3 apparaat. Er is blijkens de instructie geen sprake van een cashback actie of andere voorwaarden waaraan voldaan dient te zijn voordat men aan de actie kan deelnemen. Gelet hierop kan de reclame-uiting niet onjuist of misleidend worden geacht. De Commissie neemt aan dat in dit geval sprake is geweest van een misverstand bij de desbetreffende Kruidvat winkel en dat klaagster uitsluitend als gevolg daarvan niet direct een gratis Gillette Fusion apparaat heeft ont­vangen. De klacht treft derhalve geen doel.

De beslissing


De Commissie wijst de klacht af.


Regeling:

Art. III.6 RvK

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken