a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Schoonheid, cosmetica en persoonlijke verzorging

Dossiernr:

2011/00328

Datum:

12-05-2011

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Schoonheid, cosmetica en persoonlijke verzorging

Motivatie:

Misl. Prijs(vermelding)

Medium:

Drukpers/tijdschriften

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft een reclamefolder van Kruidvat voor zover het betreft de aanbieding van “1+1 gratis*” met betrekking tot de merken Caractère, Vanderbilt en Maroussia, waarbij onder meer staat “Bijvoorbeeld Maroussia eau de toilette 30 ml en Vanderbilt eau de toilette 30 ml” en “2 stuks 21.48 10,74”.

 

De klacht

 

In de advertentie worden in het kader van de actie “1+1 gratis” twee Caractère-producten aangeboden voor € 10,74. Normaal kost Caractère aftershave € 4,99. Normaal zijn twee verpakkingen Caractère dus goedkoper dan tijdens de actie.

 

Het verweer

 

De klacht is gebaseerd op een misverstand. De in de uiting genoemde prijs heeft betrekking op Maroussia eau de toilette 30 ml en Vanderbilt eau de toilette 30 ml. Als klager twee ver­pakkingen Caractère aftershave had gekocht, had hij slechts € 4,99 hoeven te betalen.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is van oordeel dat de Commissie de klacht zal afwijzen. Hij overweegt daartoe het volgende.

In de advertentie worden “bijvoorbeeld” twee specifieke producten genoemd waarvoor de ac­tie “1+1 gratis” geldt, te weten Maroussia eau de toilette 30 ml en Vanderbilt eau de toilette 30 ml. Daarbij staat de normale prijs van de producten (€ 21,48) en de actieprijs (€ 10,74). Vaststaat dat deze prijs geen betrekking kan hebben op Caractère aftershave, nu dit product normaal € 4,99 kost, derhalve aanzienlijk minder dan de in de advertentie genoemde actie­prijs van € 10,74. De voorzitter ziet op grond daarvan geen aanleiding om aan te nemen dat gedu­ren­de de actieperiode voor twee verpak­kingen Caractère aftershave € 10,74 zou dienen te wor­den betaald in plaats van € 4,99. Adverteerder heeft ook verklaard dat klager geduren­de de actie slechts € 4,99 voor twee verpakking Caractère aftershave hoefde te betalen. Ge­let hierop berust de klacht op een onjuiste interpretatie van de reclame-uiting.

 

De beslissing van de voorzitter
 

 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken