a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0283

Datum:

12-07-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.amphionzoetermeer.nl van Discotheek Amphion, waarop onder meer staat: “Examen Break Summer Party”, “met gratis cocktails”, “twee vrouwelijke hostesses die gratis shooters uitdelen” en “om jou helemaal in de stemming te krijgen krijg je bij de entree een kaartje waarmee je aan elke bar een gratis shooter af kan halen”.

De klacht

De uiting is in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken, omdat gratis cocktails en shooters -dus gratis alcoholhoudende dranken- worden aangeboden.

Het verweer

In de shooters die geschonken worden, zit geen alcohol.

Het oordeel van de Commissie

In de uiting staat niet dat alcoholvrije dranken worden uitgedeeld maar wordt gesproken van “shooters” en “cocktails”. Hieronder worden naar algemeen spraakgebruik alcoholhoudende dranken, althans mede alcoholhoudende dranken verstaan en aldus dient het aanbod dan ook te worden opgevat. Gelet hierop is de uiting in strijd met artikel 20 RVA.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 20 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken