a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Schoonheid, cosmetica en persoonlijke verzorging

Dossiernr:

2013/00851

Datum:

09-12-2013

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Schoonheid, cosmetica en persoonlijke verzorging

Motivatie:

Misl. Prijs(vermelding)

Medium:

Audiovisuele Mediadiensten

De bestreden reclame-uitingen

Het betreft zowel een televisiereclame als adverteerders website www.tommyteleshopping.com waarop “Walkfit Platinum”- steunzolen worden aangeboden. 

De klacht

Zowel in de televisiereclame als op de website worden de Walkfit Platinum-steunzolen aangeboden met de mededeling “2 voor 1” voor de prijs van € 39,95.

Op de website wordt één paar Walkfit Platinum aangeboden voor € 21,95 en 2 paar Walkfit Platinum steunzolen voor € 39,95.

Dit lijkt klager niet “2 voor 1”, omdat voor het tweede paar ongeveer € 19,- moet worden betaald. Gelet hierop acht klager de slogan “2 voor 1” onjuist.

Het verweer

De variant “2 voor 1” is in het leven geroepen voor klanten die een paar voor zichzelf willen kopen en tevens een paar voor hun partner willen kopen, maar dan een andere maat. De aanbieding “2 voor 1” is juist omdat men nu bijna voor hetzelfde bedrag niet één, maar twee paar kan bestellen en niet vier paar afzonderlijk hoeft te bestellen.

Het oordeel van de voorzitter

Op de website staan twee aanbiedingen betreffende Walkfit Platinum-steunzolen. Uit deze aanbiedingen kan worden geconcludeerd dat één paar Walkfit Platinum-steunzolen € 39,95 kost.

Besluit men gebruik te maken van de aanbieding “2 voor 1” dan krijgt men nu 2 paar voor € 39,95. Wie slechts één paar wil kopen, kan dit paar nu met korting aanschaffen voor € 21,95.

Klager past het “2 voor 1” aanbod ten onrechte toe op de uiting waarin slechts één paar Walkfit Platinum-steunzolen voor € 21,95 wordt aangeboden en geeft daarmee een eigen uitleg aan de uitingen.

Gelet op het vorenstaande acht de voorzitter de klacht ongegrond.

De beslissing van de voorzitter

De voorzitter wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken