a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2019/00447

Datum:

10-07-2019

Uitspraak:

dVAF (directe Voorzitters Afwijzing)

Product/dienst:

Detailhandel

Motivatie:

Misleiding Prijs(vermelding)

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website ah.nl voor zover daarop melding wordt gemaakt van gratis bezorging “bij €8 aan Smint”. De onder deze tekst staande actievoorwaarden houden onder meer in: “Gratis bezorging bij aankoop van € 8 aan Smint” en “Bij aankoop van 8 euro aan Smint betaal je geen bezorgkosten” en “Goed om te weten: deze actie is geldig voor bestellingen die je laat thuisbezorgen of ophaalt bij een Pick Up Point** van maandag 1 juli t/m zaterdag 17 augustus”.

 

Samenvatting van de klacht

Klaagster meende op grond van de uiting dat zij tot en met 17 augustus 2019 onbeperkt bestellingen zou kunnen plaatsen zonder bezorgkosten. Men blijkt echter de actieproducten telkens opnieuw te moeten bestellen voor gratis bezorging.

 

Het oordeel van de voorzitter

In de reclame-uiting wordt onder meer gezegd dat de actie van het gratis bezorgen geldig is tot en met 17 augustus 2019. In de uiting wordt daarbij een duidelijk verband gelegd met de voorwaarde van het bestellen van Smint actieproducten tot een bedrag van € 8,-. Naar het oordeel van de voorzitter ligt het niet voor de hand de actie zo te interpreteren dat men, na eenmalig te hebben voldaan aan deze voorwaarde, vervolgens gedurende de gehele actieperiode onbeperkt zonder bezorgkosten kan bestellen. In plaats daarvan zal de gemiddelde consument begrijpen dat de actie is gekoppeld aan het bestellen van het minimumbedrag aan actieproducten en dat men uitsluitend indien men per bestelling het vereiste minimumbedrag aan actieproducten bestelt, de producten gratis bezorgd krijgt. Nu de klacht op grond van het voorgaande niet kan slagen, beslist de voorzitter als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken