a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0569

Datum:

03-12-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een in de reclamefolder van Trekpleister staande aankondiging van de “geluksweken” in verband waarmee men bij aankoop van twee actieproducten een “KansLot” krijgt, waarmee men onder meer kans maakt op “5000 x 1/5 Staatslot”.

De klacht

De indruk wordt gewekt dat men bij aanschaf van twee actieproducten 1/5 Staatslot krijgt, omdat het afgebeelde 1/5 Staatslot lijkt op een Staatslot. Logo en kleur zijn hetzelfde en het pasje dat klager als automatische deelnemer aan de Staatsloterij krijgt, heeft hetzelfde formaat als het nep-Staatslot dat klager bij de kassa kreeg.
Men blijkt echter slechts kans te maken op 1/5 Staatslot.

Het verweer

Uit de advertentie blijkt duidelijk dat men bij aankoop van twee actieproducten een kanslot krijgt waarmee men kans maakt op diverse prijzen, waaronder 1/5 Staatslot. Dit staat ook duidelijk op het reclamebord.

Het oordeel van de Commissie

In de uiting staat duidelijk dat men met het KansLot kans maakt op onder meer 5000 x 1/5 Staatslot. Weliswaar is daarbij een 1/5 Staatslot afgebeeld, maar nu dit voorzien is van de opdruk “KansLot”, is voldoende duidelijk dat men bij aankoop van twee actieproducten niet 1/5 Staatslot krijg, maar met het “KansLot” kans maakt op één van de daarna genoemde prijzen.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken