a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2019/00683

Datum:

30-10-2019

Uitspraak:

dVAF (directe Voorzitters Afwijzing)

Product/dienst:

Detailhandel

Motivatie:

Subjectieve normen

Medium:

Audiovisuele Mediadiensten

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een televisiecommercial van Albert Heijn in het kader van Ilse de supermarktmanager. Hierin is onder meer te zien hoe een vrouw thuis diverse klussen doet. Verder is te zien hoe haar man eerst een kat aait met een elektrische tandenborstel en daarna zijn tanden poetst. Verder is te zien dat hij heeft ‘gekookt’, te weten een pizza heeft opgewarmd.

 

Samenvatting van de klacht

De man in de televisiecommercial wordt afgeschilderd als een mislukkeling. Dat hij alleen maar pizza kan klaarmaken en een vieze tandenborstel in zijn mond steekt, heeft niets te maken met de essentie van het zijn van supermarktmanager.

 

Het oordeel van de voorzitter

In de televisiecommercial wordt een bepaald beeld van de man geschetst als contrast met zijn vrouw die supermarktmanager is. Het betreft een onmiskenbaar humoristisch bedoelde verhaallijn zonder verdere boodschap over man/vrouw verhoudingen. Dat deze verhaallijn in feite niets te maken heeft met de aanprijzing van een supermarkt, geeft verder geen aanleiding om te oordelen dat de televisiecommercial de grens van het toelaatbare te buiten gaat.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken