a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Dossiernr:

2023/00348

Datum:

04-10-2023

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Misleiding Voornaamste kenmerken product

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website www.emma-sleep.nl voor zover daarop over een boxpsring wordt gezegd: “De boxspring wordt tot in je slaapkamer bezorgd en voor je opgebouwd.”

 

Samenvatting van de klacht

De mededeling dat de boxspring tot in de slaapkamer wordt bezorgd en daar wordt opgebouwd is onjuist. Adverteerder bezorgt “enkel tot over de drempel van de voordeur”.

 

Het oordeel van de voorzitter

Klager heeft gesteld dat, anders dan in de bestreden reclame-uiting staat, de boxspring niet tot in de slaapkamer wordt bezorgd en daar dus ook niet wordt opgebouwd. Nu adverteerder geen inhoudelijk verweer heeft gevoerd, gaat de voorzitter ervan uit dat adverteerder op de website onjuiste informatie verstrekt over hetgeen men in het kader van de levering van het product kan verwachten als bedoeld onder b van artikel 8.2 van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Voorts is de voorzitter van oordeel dat de gemiddelde consument hierdoor ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen, dat hij anders niet had genomen. Om die reden is de uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC. De voorzitter beslist daarom als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande acht de voorzitter de reclame-uiting in strijd met artikel 7 NRC. De voorzitter beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken