a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Recreatie, amusement, cultuur en sport

Dossiernr:

2019/00603

Datum:

19-12-2019

Uitspraak:

niet ontvankelijk

Product/dienst:

Recreatie, amusement, cultuur en sport

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

Samenvatting van de klacht

Ondanks dat klager al eerder tegen het ontvangen van ongeadresseerd reclamedrukwerk van afzender bezwaar had gemaakt en hij een Nee/Nee-sticker op zijn brievenbus heeft, ontving hij op 27 augustus 2019 opnieuw een flyer van afzender.

 

Samenvatting van het verweer

Klager is niet-ontvankelijk in zijn klacht omdat hij niet binnen 4 weken na ontvangst van de flyer bij afzender heeft geklaagd. Wel deelt afzender mee dat zij alles zal doen wat redelijkerwijs van haar verlangd kan worden om Nee/Nee-stickers te respecteren.

 

De verdere correspondentie

Klager deelt mee dat hij op 29 oktober 2019 opnieuw een flyer van afzender heeft ontvangen. Afzender handhaaft haar stelling dat klager niet ontvankelijk is in zijn klacht en dat zij alles doet wat binnen haar macht ligt om te voorkomen dat hij opnieuw een flyer ontvangt.

 

Het oordeel van de voorzitter

Niet gesteld of gebleken is dat klager voorafgaand aan het indienen van de onderhavige klacht zich op de in artikel 5 Code VOR bedoelde wijze schriftelijk bij afzender heeft beklaagd over het ontvangen van ongeadresseerd reclamedrukwerk. Om die reden dient klager niet-ontvankelijk in zijn klacht te worden verklaard. Overigens neemt de voorzitter nota van de mededelingen van afzender dat zij alles zal doen wat redelijkerwijs van haar verlangd kan worden om Nee/Nee-stickers te respecteren respectievelijk dat zij doet wat binnen haar macht ligt om te voorkomen dat klager opnieuw een flyer ontvangt.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Op grond van het bovenstaande wordt klager niet-ontvankelijk verklaard in zijn klacht.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken