a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2023/00615

Datum:

12-01-2024

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Vastgoed

Motivatie:

Verspreiding

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

Samenvatting van de klacht

De brievenbus van klager is voorzien van een Nee/Nee-sticker. Desondanks ontving klager op 17 oktober 2023 de onderhavige reclamefolder in zijn brievenbus. Klager heeft tegen deze bezorging bezwaar gemaakt bij afzender per e-mail, maar afzender heeft hier niet op gereageerd. Het is ook niet de eerste keer dat klager ongevraagd een dergelijke reclamefolder van afzender ontvangt.

 

Het oordeel van de voorzitter 

1. De brievenbus van klager bevat een Nee/Nee-sticker. Door het aanbrengen van zo’n brievenbussticker geeft de bewoner te kennen geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. De bestreden folder die in klagers brievenbus is gedeponeerd moet worden aangemerkt als ongeadresseerd reclamedrukwerk, als bedoeld in artikel 1.1 van de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR). Dit maakt dat artikel 3.1. van de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR) is overtreden. Volgens dit artikel moet een afzender alle noodzakelijke maatregelen treffen om de naleving van de (op bijlage 1 bij de) Code VOR vermelde stickers te bereiken. Daar is hier niet aan voldaan. De klacht wordt toegewezen.

2. Op grond van het voorgaande wordt als volgt beslist.

 

De beslissing van de voorzitter

Afzender heeft gehandeld in strijd met artikel 3.1 Code VOR. De voorzitter beveelt afzender aan om niet meer op een dergelijke wijze ongeadresseerd reclamedrukwerk te (doen) verspreiden. 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken