a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Voeding en drank

Status:

Dossiernr:

2019/00140

Datum:

15-04-2019

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Voeding en drank

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De klacht

Klager maakt (mede namens VVE Blue Nile) bezwaar tegen het ontvangen van de reclamefolder van afzender. Klager heeft, evenals andere bewoners van het appartementencomplex Blue Nile, door middel van een NEE/NEE sticker op de brievenbus kenbaar gemaakt geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. Afzender heeft niet gereageerd op de per e-mail verzonden klacht die klager op 16 januari 2019 bij afzender heeft ingediend.

 

Het oordeel van de voorzitter

Als onweersproken is komen vast te staan dat de van afzender afkomstige folder is gedeponeerd in de brievenbus van klager, die was voorzien van een NEE/NEE sticker in de zin van de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR). Met deze sticker wordt kenbaar gemaakt dat de bewoner geen ongeadresseerd reclamedrukwerk (en geen huis-aan-huisbladen) wenst te ontvangen. Nu desondanks de bewuste folder in klagers brievenbus is gedeponeerd, en afzender niet heeft gereageerd op de e-mail die klager naar aanleiding hiervan aan afzender heeft verzonden, is artikel 3.1 van de Code VOR overtreden. Ingevolge dit artikel dienen afzenders en verspreiders ieder voor zich en in gezamenlijk overleg alle maatregelen en voorzieningen te treffen die noodzakelijk zijn teneinde de respectering van de op bijlage 1 bij de Code VOR vermelde stickers te bereiken en voor de verdere uitvoering en naleving van de Code VOR.

Op grond van het voorgaande wordt als volgt beslist.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Afzender heeft in strijd met artikel 3.1 van de Code VOR gehandeld. De voorzitter beveelt afzender aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze reclame te (doen) verspreiden.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken