a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Opleidingen en cursussen

Dossiernr:

2016/00112

Datum:

08-03-2016

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Opleidingen en cursussen

Motivatie:

Strijd met wet

Medium:

Digitale marketing communicatie


De klacht

Klager maakt bezwaar tegen het feit dat hij reclame per sms van afzender heeft ontvangen. Klager is nooit klant geweest van afzender (een rijschool) en weet niet hoe afzender aan zijn nummer komt. Klager heeft al 23 jaar een rijbewijs en vindt het verontrustend dat hij via sms reclame ontvangt van afzender.

 

Het oordeel van de voorzitter

Nu er geen bijzondere reclamecode is waarin specifiek het verzenden van reclame per sms is geregeld (de Reclamecode SMS-dienstverlening bevat op dit punt geen bijzondere regeling), dient de klacht beoordeeld te worden op basis van artikel 11.7 Telecommunicatiewet. Op grond van lid 1 van dit artikel, is, voor zover hier van belang, het overbrengen van ongevraagde communicatie voor commerciële doeleinden uitsluitend toegestaan, indien de verzender kan aantonen dat de ontvanger daarvoor voorafgaand toestemming heeft verleend.

Uit het feit dat afzender geen verweer heeft gevoerd, volgt dat niet aan deze eis is voldaan. Hiermee is gegeven dat afzender reclame heeft gemaakt op een wijze die niet in overeenstemming met de wet is als bedoeld in artikel 2 van de Nederlandse Reclame Code (NRC).

Derhalve wordt beslist als volgt

 

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande is de voorzitter van oordeel dat afzender heeft gehandeld in strijd met artikel 2 NRC. De voorzitter beveelt afzender aan om niet opnieuw op deze wijze te handelen.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken