a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0314

Datum:

30-07-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.rosettareizen.nl van Rosetta Reizen, waarop onder meer een 14 daagse reis naar Jordanië en Sinaï wordt aangeboden voor € 1.075,-. In de uiting staat:
“Niet inbegrepen:
visum, verzekering, fooien, entrees, luchthaventax, boekingsbijdrage etc.
Luchthaventax € 168,-
Eénpersoonstoeslag € 185,-
Juli-, decembertoeslag € 50,-”.

De klacht

De prijs dient inclusief luchthavenbelasting en ‘juli-, decembertoeslag’ te zijn. Dit is niet het geval. Om die reden acht klager de uiting in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen.

Het oordeel van de Commissie

Ingevolge artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen zijn aanbieders gehouden tot het hanteren van correcte en duidelijke prijzen in hun reclame-uitingen. Zij publiceren hun prijzen, al of niet in verschillende kostenelementen gespecificeerd, inclusief onvermijdbare kosten. In de onderhavige uiting heeft adverteerder de prijs in verschillende kostenelementen gespecificeerd, zonder de totale prijs inclusief alle onvermijdbare kosten te noemen. Dit is in strijd met voornoemde regel.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 3 onder 1 Reclame reisaanbiedingen

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken