a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Tele) communicatie technologie

Dossiernr:

2012/00829

Datum:

25-09-2012

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

(Tele) communicatie technologie

Motivatie:

Misl. Prijs(vermelding)

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft de vermelding van het maandbedrag van “Jouw Simyo Abonnement” op adverteerders website www.simyo.nl, subpagina http://www.simyo.nl/sim-only/bestellen.

 

De klacht

 

Het bij een abonnement weergegeven maandbedrag is niet correct, omdat dit bedrag alleen geldt op basis van de korting die de eerste zes maanden van toepassing is en een abonnement minstens voor een jaar wordt afgesloten. Het gemiddelde maandbedrag over een jaar ligt derhalve veel hoger dan het getoonde bedrag.

 

Het verweer

 

De klacht berust op een misverstand. Simyo biedt namelijk geen jaarabonnementen aan, zoals klager veronderstelt, maar alleen maandabonnementen die maandelijks kunnen worden gewijzigd naar een actuele actie of worden opgezegd. Een jaarabonnement wordt door Simyo met de huidige voorwaarden niet aangeboden. Om die reden worden de kosten per maand vermeld. Op verschillende plaatsen, ook in de bestreden uiting, wordt vermeld dat het abonnement maandelijks opzegbaar is.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is van oordeel dat de Reclame Code Commissie de klacht zal afwijzen, en overweegt daartoe het volgende.

 

De voorzitter acht voldoende aannemelijk geworden dat het in de bestreden uiting genoemde abonnement, evenals de overige abonnementen van Simyo, geen jaarabonnement betreft maar een abonnement dat “maandelijks opzegbaar” en “elke maand aanpasbaar” is, zoals onder de abonnementsprijs wordt meegedeeld. Niet is gesteld of gebleken dat het in de uiting voor het betreffende abonnement genoemde maandbedrag niet juist is. De klacht wordt daarom afgewezen.

 

De beslissing van de voorzitter
 

 

De voorzitter wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken