a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0222

Datum:

21-06-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Van der Valk Vakanties op de website van de Telegraaf waarin onder meer het volgende wordt aangeboden: “18dgn. “BIJZONDER THAILAND” € 898 !!! (+ € 99 tax)”.

De klacht

De uiting is in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen, omdat de reissom moet worden gepubliceerd inclusief alle op dat moment bekende bijkomende onvermijdbare kosten. In dit geval is de reissom vetgedrukt maar blijkt de reis duurder te zijn, hetgeen klein en niet vetgedrukt vermeld staat.

Het verweer

In één oogopslag is te zien wat de prijs is, € 898,- + € 99,-, en verder komen er geen toeslagen bij. De aanbieding voldoet dus aan de Reclamecode Reisaanbiedingen.

Het oordeel van de Commissie

Volgens artikel 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen zijn aanbieders gehouden tot het hanteren van correcte en duidelijke prijzen in hun reclame-uitingen. Zij publiceren hun prijzen, al of niet in verschillende kostenelementen gespecificeerd, inclusief de hen op het moment van publicatie bekende onvermijdbare kosten. Het is adverteerder aldus toegestaan om de prijs in verschillende kostenelementen gespecificeerd te publiceren. Adverteerder heeft dit laatste op voldoende duidelijke wijze gedaan.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken