a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0225

Datum:

28-06-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Kras Stervakanties in de Metro waarin onder meer staat: “Bungalowspecial Belgische Ardennen, vanaf 17”.

De klacht

Het is niet mogelijk om de vakantie voor € 17,- te boeken omdat er altijd € 15,- verplichte reserveringskosten bijkomen. Dit acht klager in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen. Voorts acht klager het niet juist dat de geadverteerde prijzen op basis van 6 personen zijn.

Het verweer

Reserveringskosten zijn volgens de Reclamecode Reisaanbiedingen niet aan te merken als onvermijdbare bijkomende kosten die deel moeten uitmaken van de aanbiedingsprijs.
In de uiting staat duidelijk dat de prijzen zijn berekend op basis van 6 personen.

Het oordeel van de Commissie

Volgens artikel III sub 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen zijn – onder meer – reserveringskosten niet in de gepubliceerde prijs begrepen, omdat deze per verkoopkanaal kunnen variëren. Deze kosten hoeven aldus niet in de aanbiedingsprijs opgenomen te worden.

Aanbieders zijn gehouden tot het hanteren van correcte en duidelijke prijzen. Het vermelden van prijzen op basis van 6 personen is hiermee niet in strijd, omdat dit duidelijk in de uiting staat.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken