a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0232

Datum:

28-06-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.gobest.nl van GoBest, waarop onder meer een 16 daagse vakantiereis naar Brazilië wordt aangeboden voor € 749,- “All-Inclusive”.

De klacht

In de uiting staat dat de vakantiereis all-inclusive is, terwijl later blijkt dat het om een logies met ontbijt arrangement gaat. Voorts wordt bij de geadverteerde prijs een toeslag van € 48,- per persoon berekend. Klager acht dit in strijd met artikel III van de Reclamecode Reisaanbiedingen.

Het verweer

Per abuis was bij de beschrijving van de betreffende reis “All-Inclusive” vermeld.
De website is inmiddels aangepast conform de Reclamecode Reisaanbiedingen. De duurdere vluchtklasse toeslag is nu in de prijs opgenomen.

Het oordeel van de Commissie

Volgens artikel III sub 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen zijn aanbieders gehouden tot het hanteren van correcte en duidelijke prijzen.
Naar adverteerder heeft erkend, is de betreffende reis per abuis als zijnde “All- Inclusive” aangeboden, terwijl het om een arrangement met logies en ontbijt ging.

Naar adverteerder voorts heeft erkend, althans niet weersproken, dient de onvermijdbare toeslag in de prijs te worden opgenomen.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 3 onder 1 Reclame reisaanbiedingen

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken