a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0578

Datum:

21-11-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.zon.sunweb.nl van Sunweb Vakanties, waarop een reis naar Kos wordt aangeboden met Rotterdam als luchthaven van vertrek.

De klacht

Klager boekte deze reis op 4 september 2007. Al tijdens het boeken werd de boeking vanuit en naar Rotterdam veranderd in Amsterdam, omdat -naar later bleek- de reis, althans de terugvlucht naar Rotterdam, volgeboekt was. Desondanks wordt deze reis nog steeds, in ieder geval nog op 18 september 2007 aangeboden, zij het voor een andere prijs. Gelet hierop is de uiting in strijd met artikel IV lid 2 van de Reclamecode Reisaanbiedingen.

Het verweer

De prijslijst die klager over legt is geen reclame-uiting als bedoeld in artikel II van de Reclamecode Reisaanbiedingen, zodat de klacht niet voor behandeling vatbaar is. Als klager ontevreden is over de wijze waarop wij op zijn bezwaar hebben gereageerd, dient hij zich tot de Geschillencommissie Reizen te wenden.

Het oordeel van de Commissie

De prijstabel is een reclame-uiting als bedoeld in het bepaalde onder II lid 3 van de Reclamecode Reisaanbiedingen, aangezien daarvan een wervend karakter uitgaat met betrekking tot de bij adverteerder te boeken reizen. De Commissie is derhalve bevoegd over de klacht te oordelen c.q. de uiting aan de Reclamecode Reisaanbiedingen te toetsen.

Adverteerder heeft niet weersproken dat de bewuste reis op 18 september 2007 nog steeds op de website werd aangeboden, terwijl deze op 4 september 2007 al niet meer beschikbaar was. Gelet hierop is niet voldaan aan het bepaalde in artikel IV lid 2 van de Reclamecode Reisaanbiedingen.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met het bepaalde onder IV lid 2 van de Reclamecode Reisaanbiedingen en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

Art. IV, lid 2 Reclamecode Reisaanbiedingen

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken