a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/07.0701

Datum:

13-02-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website van Hogenboom Vakantieparken, waarop de mogelijkheid wordt geboden om een vakantie te boeken bij Buitenplaats De Mechelerhof “vanaf € 192,- per week”.

De klacht

Voor de week van 21 april en 2 mei 2008 was het niet mogelijk om een week te boeken voor € 192,-. Vanwege de meivakantie kon in de periode 2 t/m 9 mei 2008 alleen een midweek worden geboekt. Ook bleek het niet mogelijk om vanaf 21 april 2008 een week te boeken. Wel bestond de mogelijkheid dan een midweek te boeken en daaraan een weekend te koppelen, maar niet voor € 192,- in totaal. Het vorenstaande blijkt niet uit de informatie op de website. Hoewel klager de adverteerder op 19 november 2007 al op deze onjuistheid had geattendeerd, was de website een week later nog niet aangepast.
Gelet op het vorenstaande acht klager de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code (NRC) alsmede met het bepaalde onder III en IV van de Reclamecode Reisaanbiedingen.

Het verweer

Op de website staan de vanaf-prijzen en prijzen worden alleen getoond als er voor de betreffende periode ook werkelijk accommodatie beschikbaar is. Door technische onvolkomenheden is het echter tot op heden niet mogelijk om afwijkende periodes te tonen. Dat is het geval met betrekking tot de periodes waarin klager wilde boeken; dat zijn speciale vakantieperiodes. Besloten is om in afwachting van de aanpassingen voor deze periodes geen aanbiedingen meer op de website te plaatsen.

Het oordeel van de Commissie

Adverteerder heeft niet weersproken dat het niet mogelijk is om in de weken van 21 april en 2 mei 2008 van het bewuste aanbod gebruik te maken. Gelet hierop is de uiting misleidend. Aangezien het niet mogelijk was om voor het in de uiting genoemde bedrag in de periode van 21 april 2008 en 2 mei 2008 van het aanbod gebruik te maken, acht de Commissie de uiting eveneens in strijd met het bepaalde onder IV van de Reclamecode Reisaanbiedingen ten aanzien van de beschikbaarheid.
Van strijd met het bepaalde onder III van de Reclamecode Reisaanbiedingen is naar het oordeel van de Commissie geen sprake.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code alsmede met de bepaalde onder IV Beschikbaarheid, lid 1 en 2 van de Reclamecode Reisaanbiedingen. De Commissie beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.
Voor het overige wijst zij de klacht af.


Regeling:

artikel 7 NRC

Artikel IV lid 1 en 2 van de Reclamecode Reisaanbiedingen

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken