a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0014

Datum:

28-02-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een uiting van Corendon International Travel B.V. op de website www.corendon.nl waarop onder andere een vakantie naar hotel Moon Valley in Egypte wordt aangeboden.

De klacht

Het geboekte hotel Moon Valley bleek bij aankomst geen zaken meer te doen met adverteerder in verband met betalingsachterstanden. Adverteerder is hiervan al langere tijd op de hoogte maar biedt hotel Moon Valley desondanks nog steeds aan. Het ter plaatse als alternatief aangeboden hotel was veel slechter en viezer. Het zou passender zijn geweest indien adverteerder een gelijkwaardig hotel zou hebben aangeboden.

Het verweer

Door problemen in november 2007 tussen hotel Moon Valley en adverteerders lokale agent accepteerde het hotel de boekingen niet meer. Het is helaas niet gelukt om de gasten er alsnog onder te brengen.
Hotel Moon Valley is in december 2007 van de website afgehaald. Adverteerder heeft niet met opzet een aanbod op de website gezet dat niet boekbaar was.

De mondelinge behandeling

Klager licht toe dat hij op 14 oktober 2007 heeft geboekt en de reis plaatsvond van 20 tot en met 27 november 2007.

Adverteerder licht toe dat zijn agent ter plaatse een conflict had met het hotel over geld en dat de agent heeft nagelaten adverteerder daarvan op de hoogte te stellen. Hij is eind november 2007 achter het conflict gekomen en eind december 2007 heeft hij de website aangepast.

Het oordeel van de Commissie

Naar adverteerder heeft erkend, is op de website ten onrechte een vakantie naar hotel Moon Valley in Egypte aangeboden. Dit hotel accepteerde toen klager de reis boekte geen boekingen meer van adverteerder door een conflict tussen het hotel en adverteerders agent in Egypte. Dat adverteerder hiervan niet hoogte was, is een omstandigheid die onder de verantwoordelijkheid van adverteerder valt.
Bovendien stond de aanbieding op 19 december 2007 nog op de website, terwijl adverteerder toen al geruime tijd op de hoogte was van het feit dat de reis niet kon worden aangeboden. Gelet op het voorgaande is de uiting misleidend.

De beslissing


Op grond van het voorgaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken