a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0212

Datum:

12-06-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.sunweb.nl van Sunweb Vakanties, waarop onder andere een reis van 12 dagen met vertrekdatum 16 mei 2008 naar Hotel Samira in Hammamet (Tunesië) in een 2-persoons familiekamer wordt aangeboden voor € 399,–.

De klacht

Indien de hierboven genoemde reis wordt geboekt, blijkt de basisprijs € 112,– per persoon duurder te zijn dan de geadverteerde prijs van € 399,–.

Het verweer

De prijs die op de website voor de onderhavige reis werd weergegeven was onjuist als gevolg van prijsberekeningen voor deze accommodatie die nog niet waren voltooid. Hierdoor vertoont de website een fout en werd pas bij het boeken de juiste prijs getoond.

Het oordeel van de Commissie

Niet in geschil is dat in de onderhavige reclame-uiting op de website van adverteerder een onjuiste prijs staat. Naar het oordeel van de Commissie was deze fout voor klaag­ster niet herkenbaar als een kennelijke verschrijving of vergissing. Daarbij neemt de Com­missie in aanmerking dat deze fout, blijkens hetgeen klaagster onweersproken heeft gesteld, langdurig op de website van adverteerder is blijven staan.
Adverteerder heeft blijkens het voorgaande niet aan zijn verplichting als bedoeld in artikel 8.2 NRC (nieuw) voldaan. Meer specifiek is geen juiste infor­matie verstrekt over de prijs als bedoeld onder d van dat artikel. Voorts is de Commissie van oordeel dat de gemiddelde consument hierdoor ertoe gebracht kan worden een besluit over een trans­actie te nemen, dat hij anders niet had genomen. Om die reden is de uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC (nieuw).

De beslissing


Op grond van het voorgaande acht de Commissie de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code (nieuw). Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken