a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0223

Datum:

30-06-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

De klacht

Klager ontvangt bij herhaling in zijn brievenbus ongeadresseerd drukwerk van Administratiekantoor Valent, ondanks de op zijn brievenbus bevestigde NEE/JA-sticker als bedoeld in artikel 2.1 aan­hef en onder B van de Code Verspreiding ongeadresseerd reclamedrukwerk (Code VOR). On­danks schriftelijk protest van klager is afzender doorgegaan met het onterecht versprei­den van ongeadresseerd drukwerk in zijn brievenbus.

Het verweer

Door ziekte, vakantie of het vertrek van medewerkers kan het wel eens voorkomen dat bij de bezorgers niet de juiste instructie bekend is, waardoor zich de door klager gemelde problemen voordoen. Afzender tracht deze problemen te corrigeren en te verhelpen.

De repliek

Klager handhaaft zijn standpunt en maakt melding van het feit dat hij hangende de klacht opnieuw onge­adresseerd drukwerk van afzender heeft ontvangen.

Het oordeel van de Commissie

Afzender heeft niet betwist dat klager onge­adresseerd drukwerk van hem heeft ont­van­gen, hoewel diens brievenbus is voorzien van een NEE/JA-sticker. Voorts is niet in ge­schil dat dit bij herhaling plaatsvindt en dat de klachten die klager naar aanleiding daar­van bij afzender heeft ingediend in dat gedrag geen verandering hebben ge­bracht. Nu blijkens dit alles vast­staat dat afzender herhaaldelijk de Code VOR heeft over­tre­den en hij in dat gedrag geen verandering brengt, zal de Commissie de volgende aanbeve­ling doen. Indien adverteerder in zijn gedrag geen verandering brengt, zal bij een eventuele nieuwe overtreding de aanbeveling in beginsel openbaar worden gemaakt.

De beslissing


Afzender heeft artikel 3.1 van de Code VOR overtreden. De Commissie beveelt de afzender aan om niet meer op een dergelijke wijze ongeadresseerd reclamedrukwerk te (doen) verspreiden.


Regeling:

artikel 3.1 VOR

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken