a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Kleding, schoenen en accessoires

Dossiernr:

2011/00245

Datum:

19-04-2011

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Kleding, schoenen en accessoires

Motivatie:

Misleiding (overig)

Medium:

Radio

De bestreden reclame-uiting

           

Het betreft de radiocommercial die luidt: “Bataviastad 365 days of fashion. Ook in de voorjaarsvakantie moet je voor een slim dagje shoppen voor het hele gezin in Bataviastad zijn. Bataviastad. In Lelystad.”

 

De klacht

 

De reclame-uiting wekt de indruk dat Bataviastad 365 dagen per jaar geopend is. Bataviastad blijkt echter op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag gesloten te zijn.

 

Het verweer

 

Het is correct dat Bataviastad niet alle dagen van het jaar geopend is. Met de reclame-uiting wordt dat ook niet gesuggereerd. Er wordt gerefereerd aan het gebruiksmoment van de consument, dat men voor elke gelegenheid en voor iedere dag van het jaar voor een fashionable outfit kan slagen in Bataviastad.

 

Het oordeel van de Commissie

 

Naar het oordeel van de Commissie wekt de bestreden radiocommercial de indruk dat met “365 days of fashion” wordt gerefereerd aan openstelling van Bataviastad gedurende het hele jaar. Niet is weersproken dat Bataviastad op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag  gesloten is en dus niet 365 dagen per jaar geopend is. Niettemin acht de Commissie de reclame-uiting niet misleidend. Het is immers een feit van algemene bekendheid dat de meeste attracties en winkels op eerste kerstdag en/of nieuwjaarsdag gesloten zijn. De gemiddelde consument zal zich daarom voorafgaand aan een bezoek aan Bataviastad op een van deze feestdagen vergewissen van de openstelling op deze dagen.

 

Gelet op het vorenstaande beslist de Commissie als volgt.

 

 

 

De beslissing

 

De Commissie wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken