a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0489

Datum:

17-10-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de advertentie van Vemedia B.V., waarin onder de aanhef “Prosta Totaal heeft goed nieuws voor mannen boven de 40. Stoere prostaatverzorgende formule geeft ook meer seksuele energie” het middel Prosta Totaal wordt aangeprezen.

De klacht

Gesteld wordt dat het product goed is “voor het behoud van een normale prostaat”. Niet aannemelijk is echter dat het product de in de uiting beschreven functie heeft. Evenmin is aannemelijk dat het “meer seksuele energie” geeft. Gelet op het vorenstaande acht klager de uiting misleidend.

Het verweer

Verweerder heeft laten weten dat de advertentie is vervangen door een advertentie ten aanzien waarvan een goedkeuring is afgegeven door de KOAG/KAG. De onderhavige advertentie had niet mogen worden geplaatst. Een sluitende onderbouwing van de gewraakte claims ontbreekt. De reden dat deze advertentie toch weer is geplaatst is dat de integratie van Distributie Care BV op dit punt nog niet voltooid is.

De repliek

Klager handhaaft zijn bezwaar, waarbij hij meedeelt dat hem niet duidelijk is wat de rol van Vemedia B.V. en Distributie Care B.V. te dezen is.

Het oordeel van de Commissie

Aangezien Vemedia B.V. zich, blijkens het verweerschrift, verantwoordelijk acht voor de inhoud en de plaatsing van de bewuste advertentie, merkt de Commissie Vemedia B.V. aan als adverteerder.

Nu -naar adverteerder heeft erkend- Prosta Totaal niet de gewraakte werking heeft, acht de Commissie de advertentie misleidend.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken