a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

niet-commerciele reclame

Dossiernr:

2014/00443

Datum:

14-07-2014

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

niet-commerciele reclame

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De klacht

Klager stelt, kort samengevat, dat de bewuste reclame-uiting is gedeponeerd in zijn brievenbus, hoewel die duidelijk is voorzien van een zogenaamde Nee/Nee-sticker.

Het verweer

Afzender heeft op de klacht gereageerd. Op deze reactie zal hierna, voor zoveel nodig, worden ingegaan.

Het oordeel van de voorzitter

Klager heeft onweersproken gesteld dat de bewuste reclame-uiting (een verkiezingsfolder in verband met de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014) is gedeponeerd in zijn brievenbus, die voorzien is van een Nee/Nee-sticker. Het betreft, naar de voorzitter aanneemt een sticker als vermeld in bijlage 1 bij de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR).

Op grond van het voorgaande heeft afzender artikel 3.1 Code VOR overtreden. Ingevolge deze bepaling dienen afzenders en verspreiders ieder voor zich en in gezamenlijk overleg alle maatregelen en voorzieningen te treffen die noodzakelijk zijn

– teneinde de respectering van de op bijlage 1 vermelde stickers te bereiken en

– voor de verdere uitvoering en naleving van de Code VOR.

De voorzitter neemt nota van het feit dat afzender heeft gesteld maatregelen te zullen nemen teneinde niet nog eens reclame van afzender in klagers brievenbus te doen deponeren. Voorts heeft afzender excuses aangeboden aan klager. Dit kan evenwel niet tot een andere beslissing leiden. Wel zal de voorzitter hiermee als volgt rekening houden.

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande acht de voorzitter de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 3.1 Code VOR. De voorzitter adviseert afzender, voor zover nog nodig, niet meer op een dergelijke wijze reclame te verspreiden.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken