a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Niet)-commerciele reclame

Dossiernr:

2018/00304

Datum:

31-07-2018

Uitspraak:

Vrijblijvend advies

Product/dienst:

(Niet)-commerciele reclame

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De klacht

Klager stelt, samengevat, dat de bewuste reclame-uitingen (een verkiezingsflyer en folder van de SP, een week later gevolgd door een nieuwe folder) zijn gedeponeerd in zijn brievenbus, hoewel die voorzien is van een “Nee/Ja-sticker”. Klager stelt dat afzender in het verleden vaker en ondanks vele klachten in strijd met deze brievenbussticker ongeadresseerd reclamedrukwerk in zijn brievenbus heeft bezorgd.

 

Het oordeel van de voorzitter

Klager heeft onweer­sproken gesteld dat de bewuste reclame-uiting is gedeponeerd in zijn brievenbus die is voorzien van een “Nee/Ja-sticker”. Het betreft, naar de voorzitter aanneemt, een sticker als vermeld in bijlage 1 bij de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedruk­werk (Code VOR). Op grond van het voorgaande heeft afzender artikel 3.1 Code VOR over­tre­den. Ingevolge deze bepaling dient een afzender alle maatregelen en voorzieningen te treffen die noodzakelijk zijn voor de respectering van de op bijlage 1 vermelde stickers en voor de verdere uitvoering en naleving van de Code VOR. 

 

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande heeft afzender gehandeld in strijd met het bepaalde in artikel 3.1 Code VOR. De voorzitter adviseert afzender om niet meer in strijd met dit artikel reclame te (doen) verspreiden.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken