a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0059

Datum:

20-03-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van De Wijn & Whisky Schuur, waarin een slagzinwedstrijd wordt uitgeschreven. Er staat onder meer: “Schrijf ons waarom de Wijn & Whisky Schuur voor u de beste is en maak kans op een wijnpakket” en “Iedere inzender ontvangt van ons een fles Merlot du Vosc van 4.79 voor maar 1.99”.

De klacht

De uiting is in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA) omdat de inzender van de beste slagzin een gratis wijnpakket krijgt en omdat aan iedere inzender een fles wijn voor minder dan de helft van de normale verkoopprijs wordt aangeboden.

Het oordeel van de Commissie

Artikel 20 RVA verbiedt het gratis aanbieden van alcoholhoudende drank aan particulieren. Volgens de uiting kunnen deelnemers aan de slagzinwedstrijd een wijnpakket winnen. Aangezien de winnaar geen financiële tegenprestatie hoeft te leveren voor het wijnpakket, is sprake van het gratis aanbieden van alcoholhoudende drank.

Wat de fles wijn Merlot du Vosc betreft, wordt deze aan iedere inzender aangeboden voor minder dan de helft van de normale verkoopprijs. Dit is in strijd met artikel 20 RVA.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 20 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken