a a a
 

ALERT Koopjedeal misleidt publiek met onjuiste adviesprijzen

ALERT Koopjedeal misleidt publiek met onjuiste adviesprijzen

De reclame waarmee Koopjedeal.nl op haar website een poloshirt aanprijst, is misleidend. Dat heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld in haar uitspraak van 14 september 2021.

In de reclame werd een shirt aangeboden voor € 19,99, met daarnaast een doorgehaalde adviesprijs van € 79,99. Die adviesprijs was onjuist. In een andere uiting van koopjedeal.nl waarbij hetzelfde shirt werd aangeboden, was de adviesprijs € 49,99. Wat de werkelijke adviesprijs van het shirt is, is niet vast komen te staan. Door een onjuiste, hoge adviesprijs te hanteren, lijkt het aanbod beter en de korting hoger dan hij in werkelijkheid is.

De Commissie heeft Koopjedeal.nl al verschillende malen naar aanleiding van vergelijkbare reclame-uitingen aanbevolen om niet meer op een dergelijke wijze, met misleidende adviesprijzen, reclame te maken. Nu blijkt dat Koopjedeal.nl doorgaat met op deze manier reclame maken, heeft de Commissie besloten de uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Lees hier de gehele uitspraak.

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC