a a a
 

ALERT: Stichting We Run The City verspreidt opnieuw ongewenst flyers

ALERT: Stichting We Run The City verspreidt opnieuw ongewenst flyers

Naar aanleiding van herhaaldelijke klachten blijkt dat Stichting We Run the City nog steeds nog steeds flyers in brievenbussen met een NEE/NEE-sticker deponeert. In de laatste uitspraak ging het om een ongewenste flyer van HardlopenUtrecht.nl dat onderdeel is van Stichting We Run The City. Hierdoor handelt Stichting We Run The City in strijd met artikel 3.1 Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR).

De Commissie vindt het belangrijk dat een bewoner door het aanbrengen van een NEE/NEE-sticker uitdrukkelijk kenbaar maakt geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. Het bezorgen van de flyer komt niet overeen met deze expliciete wens. Afzenders en verspreiders van ongeadresseerd reclamedrukwerk moeten ieder voor zich en in gezamenlijk overleg alle maatregelen en voorzieningen treffen die noodzakelijk zijn om NEE/NEE – en JA/NEE -stickers te respecteren. Bij het verspreiden van flyers moet per brievenbus op een eventuele sticker worden gelet. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting We Run The City, die de flyer heeft verspreid of heeft laten verspreiden.

De (voorzitter van de) Commissie heeft Stichting We Run The City al meerdere malen naar aanleiding van soortgelijke klachten aanbevolen om niet meer op een dergelijke wijze reclame te (doen) verspreiden. Tot op heden is Stichting We Run The City als non-compliant aangemerkt met betrekking tot de laatste aanbeveling in dossiernummer 2022/00045, zoals te vinden is in de gepubliceerde ‘Non-Compliant’-lijst van de Stichting Reclame Code. Nu Stichting We Run The City is doorgegaan met het op deze manier (doen) verspreiden van reclame, heeft de Commissie besloten om haar uitspraak als Alert onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

De Reclame Code Commissie is bevoegd om een uitspraak als Alert te verspreiden, bijvoorbeeld wanneer sprake is van een ernstige of herhaalde overtreding van de Nederlandse Reclame Code.

Lees hier de volledige uitspraak in dossier 2023/00188.

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC