a a a
 

Reclamecode Mobiele Diensten vervangt Reclamecode SMS-dienstverlening

Reclamecode Mobiele Diensten vervangt Reclamecode SMS-dienstverlening

Per 15 september 2019 is de Reclamecode SMS-Dienstverlening gewijzigd onder een nieuwe naam: Reclamecode Mobiele Diensten. Deze code is een herziene versie van de Reclamecode SMS-Dienstverlening uit 2011, die alleen betrekking had op SMS-diensten. Door de herziening vallen nu ook zogenaamde Mobiel Internet Diensten onder het toepassingsbereik.

De code heeft betrekking op reclame voor diensten die bestemd zijn voor gebruik op een mobiel apparaat van de consument, zoals games, chatdiensten, informatiediensten en televoting diensten, en die bij de consument in rekening worden gebracht via de telefoonrekening of het Prepaid-tegoed van het mobiele apparaat waarmee de diensten zijn afgesloten. Het doel van deze reclamecode is om duidelijke criteria te stellen voor reclame voor betaalde SMS- en Mobiel Internet Diensten die misleiding bij de eindgebruikers over de aard, prijs en kenmerken van deze diensten moeten voorkomen.

Bekijk de Reclamecode Mobiele Diensten hier.

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC