a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0088

Datum:

02-04-2007

Uitspraak:

openbare aanbeveling / ALERT

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Bloem Natuurproducten Winschoten B.V. en drogisterij Kruidje Roer Me Niet in het blad Amersfoort Nu waarin onder meer het volgende staat:
“Vollere én stevigere borsten met slechts 4 tabletten per dag.
Met B&B Contour Borstvergrotende Formule kan iedere vrouw de borsten krijgen die ze wenst.”

De klacht

Klager is van mening dat de in de uiting aan B&B Contour toegeschreven werking niet is aangetoond. Klager verwijst naar zijn klacht van 27 juli 2005 over een identieke advertentie. De Commissie heeft terzake op 6 oktober 2005 (dossier 05.0374) beslist dat adverteerder de werking niet heeft aangetoond. Adverteerder maakt echter nog steeds op dezelfde misleiden wijze reclame.

Het verweer van adverteerder

Bloem Natuurproducten stelt niets te maken te hebben met de bestreden uiting.

Het oordeel van de Commissie

Niet is gebleken dat de bestreden uiting (mede) afkomstig is van Bloem Natuurproducten, zodat de klacht voorzover deze tegen adverteerder I is gericht, wordt afgewezen.

Klager heeft gemotiveerd weersproken dat B&B Contour Borstvergrotende Formule de in de uiting toegeschreven werking heeft. Kruidje Roer Me Niet dient derhalve de juistheid daarvan aan te tonen.

Kruidje Roer Me Niet heeft geen wetenschappelijke artikelen overgelegd ter onderbouwing van de stellingen: “Vollere én stevigere borsten met slechts 4 tabletten per dag” en “Met B&B Contour Borstvergrotende Formule kan iedere vrouw de borsten krijgen die ze wenst”. Zij heeft zelfs geen inhoudelijk verweer gevoerd.

Gelet op het vorenstaande is de in de uiting aan B&B Contour Borstvergrotende Formule toegeschreven werking niet aangetoond, zodat de uiting misleidend is.

Aangezien Kruidje Roer Me Niet een eerdere uitspraak van de Commissie naast zich neer heeft gelegd, zal de Commissie deze uitspraak openbaar maken.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code. Zij beveelt adverteerder II aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken en zal deze beslissing openbaar maken.
Voor het overige wijst zij de klacht af.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken