a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0025

Datum:

27-02-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.home.nl van Essent Kabelcom B.V., waarop onder meer het volgende staat: “Bellen via dezelfde kabel die u gebruikt voor internet en televisie”, “Door de combinatie van internet en telefonie kan @Home de abonnementskosten laag houden” en “prijs per maand € 5,95”.

De klacht

Toen klager gebruik wilde van het aanbod van € 5,95 per maand voor Basisbellen, bleek dat het aanbod alleen geldt indien men ook een televisie-abonnement bij adverteerder heeft of neemt. Omdat deze voorwaarde niet op de uiting staat, vindt klager deze misleidend.

Het verweer

Indien men de website bezoekt, dient men verschillende stappen te doorlopen om van het aanbod gebruik te kunnen maken. Indien men de optie “Combikeuze Internet en Telefonie” aanklikt, staat duidelijk dat het alleen mogelijk is om meerdere producten te kiezen “als u op dit moment gebruik maakt van tv-basis van @Home”.
Klager legt slechts één pagina van de website over. Dat daarop niet expliciet de betreffende beperking staat, betekent niet dat de uiting misleidend is.
In de algemene voorwaarden en in de actievoorwaarden staat waaraan moet worden voldaan om gebruik te kunnen maken van digitale telefoniediensten van adverteerder.

Het oordeel van de Commissie

De bewuste website pagina met informatie over Basisbellen begint onder het kopje “Lage abonnementskosten” met de zinsnede “Bellen via dezelfde kabel die u gebruikt voor internet en televisie”. Daaruit blijkt voldoende duidelijk dat voorwaarde om van het aanbod gebruik te kunnen maken, is dat men bij adverteerder een internet- en televisieabonnement heeft via de kabelaansluiting. Dat dit niet met zoveel woorden in de uiting is vermeld, doet deze niet misleidend zijn.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken