a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0154

Datum:

01-05-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft adverteerders website www.portal.tiscali.nl van Tiscali B.V., waarop boven de aanprijzing van “Tiscali ADSL T20 met Telefonie” onder meer staat: “gratis modem”.

De klacht

Toen klager naar ‘bestellen’ had geklikt en zijn gegevens had ingevoerd, bleek dat het modem ongeveer € 100,- kostte. Gelet hierop is de uiting onjuist en misleidend en schaadt deze het vertrouwen in de reclame.

Het verweer

Bij wijze van actie wordt een “Gratis modem” aangeboden. Het is evident dat een dergelijke actie gericht is op nieuwe klanten. Uit de actievoorwaarden op de website blijkt duidelijk dat bestaande klanten van het actie-aanbod zijn uitgesloten. Aangezien klager een bestaande klant is, komt hij niet in aanmerking voor een gratis modem, wel voor een aanzienlijke korting. Klager heeft bij het aangaan van zijn overeenkomst al een gratis modem ontvangen en dit kan na de upgrade worden gebruikt voor de 20 Mb internetverbinding. Niet alleen uit de actievoorwaarden maar ook uit andere elementen van de website kan men afleiden dat de aanbieding alleen voor nieuwe klanten geldt.

Het oordeel van de Commissie

Uit de aan de rechterzijde van de website staande informatie, waarin gesproken wordt over “Overstappen” en gewezen wordt op de mogelijkheid een aanvraagformulier in te vullen voor het sturen van “een aanbieding als mijn huidige internetabonnement afloopt”, alsook de 2e en 4e vraag onder het kopje “ADSL/Telefonie vragen TOP 6”, blijkt voldoende duidelijk dat het een aanbod betreft voor nieuwe abonnees.
Gelet hierop acht de Commissie de klacht ongegrond.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken