a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0355

Datum:

23-08-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een van Koninklijke KPN NV op http:// tweakers.net/pricewatch staande banner met daarop een beeldscherm waarop de tekst “Internet Veiligheidspakket” staat. Daarnaast staat:
“7,95 (doorgestreept) 4,95 per pc excl. Btw

Bestel direct

De klacht

De prijs van € 4,95 per maand per pc is “excl. btw” maar nergens blijkt uit dat het pakket niet voor consumenten is bedoeld. Door deze prijsstelling is de uiting misleidend.

Het verweer

Het product is exclusief bedoeld voor zakelijke klanten maar een banner biedt onvoldoende ruimte om dit te vermelden. Als in de banner op de bestel-button wordt geklikt, komt men op de zakelijke website en voordat een klant het product bestelt, wordt hem duidelijk dat het een product is dat bestemd is voor zakelijke klanten. Van misleiding is daarom geen sprake.

Het oordeel van de Commissie

Uit de uiting blijkt niet duidelijk dat het een product is dat bestemd is voor zakelijke klanten en dat niet door particulieren bij adverteerder kan worden gekocht. Gelet hierop acht de Commissie de uiting misleidend.

De beslissing


Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken