a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0492

Datum:

17-10-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de in de reclamefolder van Watson aangeprezen “LG Cameratelefoon, LG KG130” die wordt aangeboden voor € 24,95.

De klacht

De cameratelefoon bleek ruim 15-25% duurder te zijn dan de in de uiting genoemde prijs, aangezien er nog verzendkosten in rekening blijken te worden gebracht van € 3,95.

Het verweer

Er is sprake van een druk- of zetfout. Vermeld had moeten worden: “*Exclusief 3,95 verzend- en administratiekosten. Vraag naar de voorwaarden in de winkel”. Normaliter wordt deze tekst vermeld bij aanbiedingen die via internet of door middel van een antwoordcoupon verkrijgbaar zijn. Voorts verwijst adverteerder naar het in de folder gemaakte voorbehoud.

Het oordeel van de Commissie

Adverteerder heeft erkend dat de bewuste in de reclamefolder aangeboden LG Cameratelefoon niet voor het daarbij vermelde bedrag van € 24,95 verkrijgbaar is. Gelet hierop is de uiting misleidend. Adverteerder stelt dat er sprake is van een zet- of drukfout en beroept zich op het terzake gemaakte voorbehoud. Nu echter zowel de asterisk bij het bedrag van € 24,95 als de tekst waarnaar deze asterisk zou moeten verwijzen ontbreekt, acht de Commissie het niet aannemelijk dat hier sprake is van een zet- of drukfout.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken