a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/07.0622

Datum:

16-01-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een geadresseerde reclamefolder van Center Parcs Europe NV, waarin onder andere wordt aangeboden een verblijf van 4 nachten in de Huttenheugte voor € 165,-. Aankomst 7 januari 2008.

De klacht

Toen klager via internet wilde boeken, bleek de prijs exclusief reserveringskosten en toeristenbelasting een stuk hoger te zijn. Om die reden is de uiting misleidend.

Het verweer

De kortingspercentages en -bedragen zijn correct in de folder opgenomen maar het uiteindelijk te betalen bedrag bleek niet geheel correct te zijn. Het verschil bedraagt voor de bewuste aanbieding € 12,15. De helft van de aanbiedingen bevat deze fout. Het verschil tussen de bedragen in de folder en de correcte bedragen ligt tussen de € 12,15 en € 25,85. Adverteerder heeft aan iedereen die hierover klaagde de lagere folderprijs aangeboden. Zo ook aan klager, maar klager heeft dit aanbod afgewezen.

Het oordeel van de Commissie

Naar adverteerder heeft erkend, bevat de uiting enige fouten die resulteren in prijsverschillen tussen de € 12,15 en € 25,85. Gelet hierop is de uiting misleidend.

De beslissing


Op grond van het voorgaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code. Zij beveelt adverteerder voorzover nodig aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken