a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0269

Datum:

07-08-2008

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de televisiereclame waarin Tele2 Compleet wordt aangeprezen.
In deze uiting wordt onder meer gezegd:
“10 jaar geleden kwam Tele2 in Nederland uit de lucht vallen.
Sindsdien verrassen we iedereen.
Wegens groot succes zijn we terug met onze superactie: een gratis laptop bij vernieuwde Tele2 Compleet, dat is bellen en razendsnel 10Mb internet voor slechts € 39,95 per maand.
Dus wees er snel bij en pak je gratis laptop (…)”.
In beeld verschijnt onder meer “Tele2 Compleet 10Mb/s”.

De klacht

Klager is naar aanleiding van het onderhavige aanbod overgestapt naar Tele2. Voor de laptop heeft hij € 249,- bijbetaald, voor welke mogelijkheid hij toen koos. De winkelwaarde van de laptop, een Acer Travelmate 7529, is ca € 530,-. Achteraf bleek het abonnement, met een contracttermijn van 24 maanden, € 10,- duurder te zijn. Dit betekent dat hij nog eens € 240,- voor de laptop moet betalen. De laptop is dus niet gratis. Als klager dit zou hebben geweten, zou hij niet naar Tele2 zijn overgestapt.

Het verweer

De gratis laptop werd verstrekt bij een Tele2 Compleet 10Mb/s abonnement dat € 39,95 per maand kostte en voor 24 maanden moest worden afgesloten. Dat er nu aanbiedingen zijn die wellicht gunstiger zijn, doet er niet aan af dat destijds een juist aanbod is gedaan.

De repliek

Klager handhaaft zijn bezwaar en licht dit nader toe. Hij stelt daarbij dat kort na de actie het abonnement € 10,- goedkoper was en dat ook toen al werd gezegd dat er € 10,- wordt berekend voor het abonnement met laptop. Klager is ervan uitgegaan dat prijswijzigingen doorberekend zouden worden. Thans is geen sprake van een actie maar wordt de reguliere prijs berekend. Tenslotte betaalt de consument de laptop en is deze voor Tele2 gratis.

Het oordeel van de Commissie

Klager heeft erkend eind 2007 gebruik te hebben gemaakt van de actie waarbij men bij een Tele2 Compleet 10Mb/s abonnement van € 39,95 per maand een laptop kreeg.
Het is begrijpelijk dat klager teleurgesteld is door het feit dat de prijs van het abonnement na de actie is verlaagd, waardoor het effect van de actie teniet werd gedaan, doch dit leidt niet tot het oordeel dat de aanbieding, zoals deze eind vorig jaar werd gedaan, in strijd is met de Nederlandse Reclame Code.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken