a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Tele) communicatie technologie

Dossiernr:

2010/00750

Datum:

03-12-2010

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

(Tele) communicatie technologie

Motivatie:

Misl. Ontbrekende informatie

Medium:

Digitale marketing communicatie

Het betreft de aanprijzing van Telfort Internet Basis (tot 4Mb/s), onder meer op adverteerders website www.telfort.nl.  

   

De klacht

 

Het abonnement wordt voor € 19,95 aangeboden, maar klager betaalt hiervoor al ongeveer anderhalf jaar € 20,47 per maand. Na een jaar is de prijs verhoogd tot minimaal € 20,47. Adverteerder brengt de abonnee pas na afloop van het jaarcontract van deze verhoging op de hoogte. Gelet hierop is de reclame-uiting misleidend. Bestaande abonnees betalen meer dan het in de uiting genoemde bedrag van € 19,95.

 

Het verweer

 

Een deel van de klanten, onder wie klager, is tussen 14 en 29 januari 2009  geïnformeerd over een inflatiecorrectie van 2,6% per 1 april 2009. Daarbij is hen de mogelijkheid gegeven om binnen 4 weken na dit bericht hun abonnement kosteloos te beëindigen. Van die mogelijkheid heeft klager geen gebruik gemaakt. Adverteerder is, gelet hierop, van oordeel dat klager terecht sinds 1 april 2009 € 20,47 betaalt. Nieuwe klanten betalen tot op heden € 19,95. Van misleiding is geen sprake.            

 

Het oordeel van de Commissie

 

De uitingen bevatten een aanbieding die kennelijk bestemd is voor diegenen die nog geen Telfort Internet basis abonnement hebben. Dit blijkt onder meer uit de tekst “Betaal nu de eerste 3 maanden slechts € 9,95 per maand! (…)” en uit de verschillende kostenposten onder het kopje “Kosten”, waar wordt gesproken over de “Eenmalige verzendkosten” en “Totale kosten eerste jaar”. Ook de informatie onder het kopje “Levering & installatie”, duidt erop dat adverteerder zich met deze uiting richt tot potentiële nieuwe klanten. Wie besluit om van de aanbieding gebruik te maken, sluit een contract voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid van verlenging of opzegging, per maand, aldus de informatie onder het kopje “Contract Telfort Internet Basis”.

Wie zich aanmeldt voor een abonnement betaalt, net als klager, gedurende het eerste jaar € 19,95 per maand. Dat de abonnementskosten na één jaar worden verhoogd met een inflatiecorrectie, betekent niet dat adverteerder het onderhavige aanbod niet gestand doet. Gelet hierop acht de Commissie de klacht ongegrond.      

 

De beslissing

 

De Commissie wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken